top of page
Wit marmer
krekel gold_edited.png

Gespot!

Food

Moët & Chandon viert het zomerseizoen in België

Moët & Chandon Ice Imperial, 's Werelds eerste champagne speciaal samengesteld om uitsluitend met ijs te worden gedronken.


Als je de smaak van een gouden zomer zou kunnen vangen, dan zou dat in een fles Moët & Chandon Ice Impérial zijn. Hoewel het champagneproces in de streek in essentie hetzelfde is, zijn niet alle champagnes even fijn en smaakvol. 

Bij Moët & Chandon vraagt het creëren van een assortiment verrukkelijke en onderscheidende champagnes om een zeldzame combinatie van kunstzinnigheid, vaardigheid en aandacht voor detail, waardoor de champagnes zich onderscheiden van andere voor zowel beginners als kenners. 


Omdat Moët & Chandon enkele van de beste wijngaarden bezit en reservewijnen van de hoogste kwaliteit mengt, kan het de meest geslaagde assemblages verkrijgen die jaar na jaar zijn stijl bepalen. Dankzij de uitgebreide kelders kan Moët & Chandon zijn champagnes lang genoeg laten rijpen om hun subtiliteit en complexiteit te versterken. “Door onze wijngaarden uit te breiden met verschillende terroirs heeft Moët & Chandon de diversiteit gekregen die het nodig heeft om zijn assemblages van wijnen samen te stellen. We hebben nu een gevarieerd assortiment champagnes dat aan alle smaken voldoet en geschikt is voor alle gelegenheden”. 

Dankzij de unieke middelen waarover Moët & Chandon beschikt, kan het huis een rijk en gevarieerd assortiment champagnes maken, van het kenmerkende Impérial-assortiment tot de Grand Vintages met beperkte oplage. Het heeft het Huis ook in staat gesteld om zich op nieuw terrein te wagen met zijn innovatieve Ice Impérial, 's werelds eerste champagne die speciaal is gemaakt om uitsluitend op ijs te worden gedronken. Dat rijke portfolio zorgt ervoor dat elk van de cuvées van Moët & Chandon een onnavolgbare champagne-ervaring biedt die geschikt is voor alle fijnproevers.


Met de Ice Impérial heeft Moët & Chandon de klassieke codes van champagne doorbroken door een champagne te creëren die op het strand of aan het zwembad kan worden gedronken, in grote wijnglazen, zonder zich zorgen te maken over verouderde codes. De “perfecte serve” van Moët & Chandon Ice Impérial begint volgens Benoît Gouez met een gekoeld glas waarin eerst champagne wordt geschonken en waaraan drie ijsblokjes worden toegevoegd. “Voor een betere bruis en een bruisendere champagne kun je de Ice Impérial het beste eerst inschenken en dan drie ijsblokjes toevoegen. Het maakt een subtiel verschil”. Om de intense, fruitige frisheid van Ice Impérial te bereiken, heeft Benoît Gouez zorgvuldig een assemblage geselecteerd die bestaat uit 40 tot 50 procent Pinot Noir, 30 tot 40 procent Meunier en 10 tot 20 procent Chardonnay.

Food

Paus ontvangt Dominique Persoone in Rome

Tijdens het voorbije paasweekend werd onze West Vlaamse ondernemer ontvangen door de Paus.

En dat had een heel specifieke reden:

het aandeel van de Brugse chocolatier in de bouw van een chocoladefabriek in het Congolese Virungapark.

Geen  evidentie als je weet dat het park een plaats is waar al jaren terreur  wordt gezaaid door rebellen, maar Persoone zette door en geeft er  ondertussen werk aan tientallen locals.

Het  onderhoud met de kerkvader duurde naar schatting vijf minuten. "De paus  zei dat hij ons werk in Congo waardeert", aldus de Brugse topondernemer.

bottom of page