top of page
Wit marmer
krekel gold_edited.png

Imago on the road

Triënnale Brugge presenteert: Spaces of Posibility

Met Spaces of Possibility neemt de Triënnale Brugge 2024 Brugge en de publieke ruimte onder de loep:

welke plekken zijn momenteel on(der)gebruikt?

Hoe kunnen we de binnenstad maximaliseren door anders met de ruimte om te gaan?

Deze vierde editie van TRIBRU daagt kunstenaar en architect, kijker en gebruiker uit om na te denken over de toekomst van Brugge en steden wereldwijd.

 

Ontdek de kunstenaars en architecten in TRIBRU24

Twaalf (inter)nationale kunstenaars en architecten zijn uitgenodigd op TRIBRU24 om na te denken over de stad van morgen. Via tijdelijke kunst en architectonische ingrepen reflecteren ze op nieuwe vormen van (her)gebruik en zoeken ze schoonheid in dingen die vaak over het hoofd worden gezien. Samen met de curatoren werden dertien verborgen of onbekende plekken in Centrum, West-Brugge en Zeebrugge opgezocht om deze tijdelijk te herontwikkelen.

West-Vlaamse onderneemster Amélie Allaert brengt met Prima Donna Events klassiek ballet naar het brede publiek

In 2019 zag productiehuis Prima Donna Events het levenslicht en vestigde zich snel als vaste waarde binnen de aanbieders van klassieke dans, ballet en opera in België.

Na de nodige ervaring te hebben opgedaan bij productiehuis Music Hall en gedreven door een passie voor het klassieke genre, besloot de West-Vlaamse Amélie Allaert haar eigen weg te gaan.

De missie van Prima Donna Events is duidelijk: klassieke voorstellingen voorschotelen aan een zo breed mogelijk publiek. Ook jongeren laten proeven van grandioze meesterwerken en hen kennis laten maken met de grandeur van de klassiek entertainmentvorm, is een absolute drijfveer.

Een uitmuntend kwalitatieve productie, ijzersterke storyteling en de grootste internationale talenten zijn daarbij niet te missen ingrediënten.

Jouw magazine kon, net voor de aanvang van de voorstelling Beauty and The beast een praatje maken met Amélie die ons haar passie voor haar bedrijf meteen liet voelen. Amélie kent de eventwereld reeds langer door haar ervaring bij het bedrijf van haar vader, Music Hall.  Prima Donna events is haar “ kind” waarmee ze de drempel bij iedereen heel laag wil houden voor dit klassieke luik. Klassieke muziek is namelijk de oorsprong van alles…

 

Alle info over de komende voorstellingen vindt je terug op www.primadonnaevents.be

Jaap Reesema gaat dit najaar op theatertournee door Vlaanderen

Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt

Na zijn indrukwekkende passages in VTM’s ‘Liefde voor Muziek’ (solo en met Regi) en concerten in de Lotto Arena en Stadsschouwburg Antwerpen komt Jaap dit najaar opnieuw naar de Vlaamse theaters met de tour "Laat me nooit meer los"! De ticketverkoop start op vrijdag 5 april om 10 uur via www.ticketmaster.be.

Het is overduidelijk dat de Vlaamse fans Jaap Reesema in hun harten hebben gesloten.

Dat bewijzen zijn twee uitverkochte concerten dit weekend in de Lotto Arena,

en een uitverkocht theaterconcert in Antwerpen afgelopen september.

De Nederlander met de warme en herkenbare stem weet duidelijk de perfecte balans te vinden

tussen prachtige ballads en uptempo songs.

Die brengt hij dit najaar met zijn liveband in Stadsschouwburg Antwerpen (25 oktober), Concertgebouw Brugge (15 november), Capitole Gent (13 december) en Trixxo Theater Hasselt (14 december).

 

Met onder andere ‘Nu Wij Niet Meer Praten' (met Pommelien Thijs), 'Papa', ‘Kom Wat Dichterbij’ (met Regi), ‘Code Rood’ (met Lea Rue) en ‘Mijn Kleine Presidentje’ heeft hij al een behoorlijk aantal hits op zijn naam staan.

Velen daarvan staan op zijn laatste album ‘Als je voor me staat’ die nog een paar andere parels omvat zoals bijvoorbeeld het prachtige ‘Met Ogen Open’ en ‘Alles Komt Goed’. Onlangs bracht hij samen met de Amerikaan Gavin DeGraw nog de single 'Laat Me Nooit Meer Los (Never Let Me Go)' uit.

De ticketverkoop voor Jaaps nieuwe theatertournee “Laat me nooit meer los” via www.jaapreesema.nl.

Kia EV9 behaalt dubbele overwinning op de 2024 world car awards

- Kia sleept prestigieuze titels van World Car of the Year 2024 en World Electric Vehicle 2024 in de wacht

- EV9 bezorgt Kia zijn vierde en vijfde overwinning bij de World Car Awards sinds 2020

- De 2024 EV9 biedt moderne verfijning en volledig elektrisch vermogen

 

De 2024 Kia EV9 heeft een opmerkelijke dubbele overwinning behaald bij de 2024 World Car Awards.

Het werd onthuld in een live aankondiging bij de Word Car Awards ceremonie bij de New York Auto Show dat

EV9 prestigieuze titels voor zowel de World Car of the Year als de World Electric Vehicle behaalde.

De World Car Awards werden toegekend door een jury van 100 gerenommeerde autojournalisten uit 29 landen en bekroonden het innovatieve design, het ruime interieur met zeven zitplaatsen en de scherpe prijs van de Kia EV9. De EV9 is gebaseerd op het E-GMP platform en is de eerste Kia die is uitgerust met batterijtechnologie van de vierde generatie voor verbeterde prestaties.

"We zijn enorm vereerd dat de EV9 2024 is uitgeroepen tot World Car of the Year en World Electric Vehicle.

Deze triomf is een bewijs van onze standvastige toewijding aan het verleggen van de grenzen van technologie en uitmuntend design. Het aanhoudende succes van de Kia EV9 zal ons stimuleren om uitzonderlijke voertuigen te blijven leveren die de rijervaring voor klanten over de hele wereld opnieuw definiëren," aldus Ho Sung Song, President en CEO van Kia.

Deze twee overwinningen bij de World Car Awards komen bovenop de indrukwekkende reeks onderscheidingen die de Kia EV9 in 2024 al ontving. Sinds zijn introductie als Kia's eerste speciale 'three-row' EV SUV heeft de EV9 een aantal prijzen in de wacht gesleept, waaronder het winnen van de categorie 'Family Cars' van de Golden Steering Wheel Awards, de 2024 North American Utility Vehicle of the Year, en 'Best Premium SUV' bij de 2023 Newsweek Autos Awards.

"EV9 is een duidelijke weergave van Kia's visie en het zoveelste bewijs van onze toewijding aan kwaliteit. Deze prijs bevestigt Kia's positie als koploper op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen die verder gaan dan conventionele auto's. We delen deze eer met onze wereldwijde teams die hun uiterste best hebben gedaan om het succes van EV9 te stimuleren," aldus Sean Yoon, President en CEO van Kia North America en Kia America.

Ontdek de EV 9 bij één van onze partners die je terugvindt in ons magazine.

Kunstzomer Leiestreek 2024

Kunstzomer Leiestreek zorgt ieder jaar voor een zomer vol kunst en inspiratie.

Kunstliefhebbers kunnen meer dan 40 hedendaagse kunstenaars en hun kunstwerken bezichtigen op unieke locaties in de Leiestreek.

 

Kunstzomer Leiestreek is dit jaar toe aan zijn 16de en laatste editie.

Kom van 31 augustus t.e.m. 29 september op zondagen gratis proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars op bijzondere locaties in 17 verschillende steden en gemeenten van de Leiestreek.

 

Ook dit jaar is jouw magazine IMAGO trotse partner van dit event.

Voor meer info verwijzen we je graag naar ons magazine!

www.toerisme-leiestreek.be

Ostend Beach

In het kader van het vijftiende jubileumjaar kondigt Ostend Beach Festival met trots een unieke culinaire samenwerking aan. STORM, bekend om zijn gastronomische verfijning met het beste uit de Noordzee, zal het exclusieve VIP restaurant uitbaten tijdens het festival. De chef laat zich speciaal voor de gelegenheid inspireren door de muziek en de DJ’s van het bekende festival.

Ostend Beach Festival is het toonaangevend festival in de elektronische muziekscene en viert zijn 15e verjaardag met een ongekend uitgebreide line-up.  Van 12 tot en met 14 juli verwelkomt het strand van Oostende meer dan 20.000 liefhebbers om samen 100 (inter)nationale artiesten over vier podia te bewonderen.

​​

STORM zal tijdens het festival exclusieve zitplaatsen bieden aan VIP-gasten, waar ze kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op het festival en de Noordzee, terwijl ze worden getrakteerd op een gastronomisch avontuur. Voor de editie van 2024 onthulde het bekende festival de meest uitgebreide line-up tot nu toe!

Deze speciale jubileumeditie eert de iconen van het genre en geeft daarnaast ook alle kansen aan het jonge talent van de dancemuziek. Met onder andere een unieke Daft Punk tribute show door ROBOT ROCK ALIVE, Armand Van Helden, Amber Broos en vele anderen.

​​

Ostend Beach – Klein Strand Oostende

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024

Tickets & de volledige line-up vind je via www.ostendbeach.be

Castellum

Na welgeteld een jaar van grootse verbouwingen en intensieve investeringen opende op 1

maart het team van The Concierge met veel trots de deuren van CASTELLUM in Oostkamp-

Brugge. Het vernieuwde koetshuis dat omgebouwd werd tot event- en meetingvenue ligt

op 41 hectare prachtig privédomein. Onder het minutieus beheer van The Concierge zal hier

elke aangelegenheid naar het hoogste niveau van hospitality geheven worden dankzij het

team professionals.

De 3 vergader- en evenementenzalen in combinatie met het 670m2 binnenplein met voute

en een Secret Garden zorgen voor een unieke locatie waar authentieke luxe en warmte

omnipresent zijn.

In alle discretie en met een hoog experience-gehalte worden hier vergaderingen, private

dinings, recepties, communies, workshops, wine-tastings, teambuildings, … en veel meer

georganiseerd.

De ziel, de atmosfeer en het kader van het gerenoveerde koetshuis uit 1892 werden perfect

in ere gehouden in combinatie met een moderne en stijlvolle toets. Uw evenementen en

vergaderingen krijgen hier onmiskenbaar een iconische start.

Expo van Kamargurka en Herr Seele brengt ode aan James Ensor.

Ze zijn al boezemvrienden sinds jaar en dag, en hebben beiden een passie voor kunst, Herr Seele en Kamargurka brengen met hun expo “Vive la sociale” een hommage aan James Ensor.

 

De tentoonstelling Vive la sociale kan je gaan bekijken in Villa Volta, een knappe Belle époque woning in de Euphrosina Beernaertstraat te Oostende. Het gebouw is trouwens ook de plaats waar in 1989 ‘ Cowboy Henk” werd geboren en waar Herr Seele zijn kinder- en tienerjaren doorbracht. Ook voor Kamargurka is het gebouw een “ oude bekende”, hij bracht er veel tijd door als jonge knaap.

Kunstzinnig en uniek, zo kan je deze expo omschrijven die een hommage brengt aan James Ensor.

De naam van de tentoonstelling ‘Vive la sociale’ is niet zomaar uit de lucht gegrepen. De titel verwijst naar de slogan op het spandoek in de schilderij ‘Intrede van Christus te Brussel’ van James Ensor. In kader van hun tentoonstelling maakte het duo zo'n dertig portretten van Oostendenaren in een ensoriaanse setting.

Tijdens deze expo maak je ook kennis met de enige bestaande foto van de moeder van James Ensor, ze poseert daarbij ook het westerstaketsel nabij de haven van Oostende. De foto is genomen in 1933, twee jaar voor ze overleed.

Naast de foto van Ensors moeder, kun je ook de authentieke blauwdruk van de winkel van James Ensor in de Van Iseghemlaam ontdekken. Het plan voor de verbouwing, net nadat hij verhuisde naar de Vlaanderenstraat.

Vive la sociale loopt van 22 maart tot en met 22 september 2024, telkens van 10 tot 18 uur. Een toegangsticket kost 5 euro. In de aanwezige shop kun je de catalogus kopen voor 22 euro.

bottom of page