top of page
Wit marmer
krekel gold_edited.png

Gespot!

Auto & Fiets

Lotus tech toont de ESG-visie: De toekomst van duurzame mobiliteit stimuleren.

Lotus Technology Inc. (“Lotus Tech” of het “Bedrijf”), een toonaangevende wereldwijde fabrikant van luxe elektrische voertuigen, heeft vandaag een nieuwe video uitgebracht waarin de transitie naar duurzame mobiliteit wordt getoond.


Lotus kondigde in 2018 voor het eerst zijn Vision80-strategie aan om tegen 2028 te transformeren naar een wereldwijd volledig elektrisch luxetechnologiemerk. De afgelopen zes jaar heeft het bedrijf meer dan 75 jaar expertise op het gebied van techniek en prestaties, met geavanceerde technologieën, samengebracht om elektrische voertuigen die zijn ontworpen om een ​​nieuwe standaard te zetten voor uitmuntende auto's.


Als onderdeel van haar zakelijke langetermijndoelstelling heeft Lotus een reeks elektrische voertuigen gelanceerd die zijn ontworpen om de transitie naar elektrificatie te versnellen, waaronder de elektrische hypercar Evija; zijn eerste elektrische hyper-SUV, Eletre; en zijn eerste elektrische hyper-GT, Emeya.


Lotus heeft ook zijn eigen geavanceerde technologieën ontwikkeld, ontworpen om de laadinfrastructuur wereldwijd te verbeteren en de adoptie van elektrische voertuigen verder te vergroten. Dit omvat zijn eigen snellaadoplossingen, waaronder een ultrasnelle gelijkstroomlader van 450 kW, en superlaadoplossingen voor zonne-energieopslag om het gebruik van groene energie te maximaliseren.


Lotus Tech heeft vorig jaar haar eerste ESG-rapport gepubliceerd, waarin haar engagement wordt uiteengezet om tegen 2038 koolstofneutraliteit te bereiken, twee jaar vóór The Climate Pledge. Het bedrijf is lid van het United Nations Global Compact (UNGC) en voorstander van de International Sustainability Standards Board (ISSB) en heeft zijn acties afgestemd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.


Om haar ambitie van koolstofneutraliteit te verwezenlijken, promoot Lotus het gebruik van hernieuwbare energie en andere duurzame praktijken voor de Lotus Global Smart Factory, die eigendom is van Geely voor de productie van de elektrische lifestyle-voertuigen van Lotus en die bewust is ontworpen met duurzaamheid als kern. De huidige maatregelen die al zijn geïmplementeerd, zijn onder meer het opvangen en gebruiken van het regenwater dat ter plaatse in het meer wordt opgevangen voor activiteiten, zoals het wassen van voertuigen. Hiermee wordt beoogd jaarlijks ongeveer 35.000 kubieke meter water te besparen. De fabriek beschikt ook over een fotovoltaïsche elektriciteitscentrale, die een jaarlijkse capaciteit heeft van meer dan 16 GWh.


Lotus heeft ook bewust zijn elektrische voertuigen van de volgende generatie, waaronder Eletre en Emeya, ontworpen met geavanceerde duurzame materialen die ook uit duurzame bronnen afkomstig zijn. Het bedrijf meet ook regelmatig de uitstoot van broeikasgassen voor al zijn producten en activiteiten, als onderdeel van zijn geavanceerde systemen voor het beheer van de CO2-uitstoot.

Auto & fiets

Nina Derwael laadt zich op voor Parijs

Van een formidabele comeback gesproken. Amper zes maanden na haar schouderoperatie heeft topgymnaste Nina Derwael haar ticket voor de Olympische Spelen beet. Maar de weg naar Parijs zal nog heel wat inspanningen vragen. Daarom zorgt Audi ervoor dat Nina zich comfortabel naar haar trainingen kan verplaatsen in een 100% elektrische Audi Q4 e-tron.


Haar verplaatsingen richting de Topsporthal - waar ze bijna dagelijks traint - doet Nina sinds een viertal maanden in een elektrische Audi Q4 e-tron. “Hiervoor had ik een hybride Audi Q3. Toen ik de vraag kreeg om over te stappen naar een 100% elektrische wagen, had ik daar aanvankelijk toch een beetje schrik voor. Vooral omtrent de laadpalen eigenlijk. In mijn huidige huurwoning heb ik er geen, dus dat creëerde toch een kleine bezorgdheid. Ondertussen heb ik wel manieren gevonden om daar makkelijk mee om te gaan. Zo heb ik een vaste plaats met laadpaal aan de Topsporthal, waar ik toch 6 dagen op 7 ben. Het is ondertussen een gewoonte geworden: zodra ik er ben, steek ik de stekker in … klaar. De wagen is gewoon aan het laden terwijl ik aan het trainen ben, ik hoef dus bijna nooit naar een tankstation of een snellader te rijden.”


Genieten in stilte 

Uiteraard willen we graag weten wat de turnkampioene vindt van het comfort van haar Audi Q4 e-tron. “Het design van het interieur vind ik zeer mooi. De mensen die met mij meerijden vertellen mij ook dat er achterin voldoende plaats is, heel comfortabel dus. En alhoewel dit een grote wagen is, accelereert hij prima. Vooral die eerste elektrische boost zorgt ervoor dat je snel vertrokken bent. Bij mijn vorige hybride Audi kreeg ik dat gevoel ook wanneer ik op de elektromotor aan het rijden was. Het volledig elektrisch rijden geeft mij een zekere rust. Als ik in mijn wagen stap, zijn er altijd twee mogelijkheden. Ofwel wil ik de muziek laten knallen, en dan ben ik blij dat ik die nu hoor in plaats van de motor. Ofwel kan ik na een dag wat overprikkeld zijn, en dan rij ik graag naar huis in complete stilte. Op zo’n moment is het wel fijn dat het ook echt stil is. Het is toch een andere manier van rijden. Dat merk je pas wanneer je er volledig aan gewend bent, en je dan terug in een wagen stapt met een verbrandingsmotor. Dan pas hoor je echt het verschil.”

Film/podium/muziek

Bart Peeters Deluxe ook in mei 2025 in Lotto Arena
(Met voor het eerst ook een namiddag voorstelling)

Vlaanderen krijgt niet genoeg van Bart Peeters. Vanwege een volle Lotto Arena-agenda eind 2024 worden er nu extra concerten voorzien in het voorjaar 2025, waaronder ook de allereerste namiddagvoorstelling. 


Op de (voor velen) vrije dag op donderdag 1 mei 2025 geeft Bart Peeters voor het eerst een ‘matinee’ voorstelling om 14u30. 

Ook op zaterdag 3 mei wordt een extra concert (avond) voorzien. 

Tickets zijn meteen te koop via www.lotto-arena.be.


Door de aanhoudende vraag van jonge families concerteert Bart Peeters nu ook in de namiddag. Al sinds de eerste reeks Deluxe-concerten was er een aanzienlijke druk voor een concert overdag, om zo ook families met (jonge) kinderen de kans te geven om mee te genieten van deze unieke concertreeks. Dit staat nu gepland op donderdag 1 mei 2025 om 14.30 uur.


Bart Peeters kondigt vandaag niet alleen extra concerten aan maar ook de gloednieuwe single “Mannen Zijn Idioot”. Niets dan de waarheid en uit het leven gegrepen, verpakt in een popliedje. Goed voor enthousiasme bij zeker de helft van zijn publiek!

Film/podium/muziek

Jaap Reesema gaat dit najaar op theatertournee door Vlaanderen

Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt

Na zijn  indrukwekkende passages in VTM’s ‘Liefde voor Muziek’ (solo en met Regi)  en concerten in de Lotto Arena en Stadsschouwburg Antwerpen komt Jaap  dit najaar opnieuw naar de Vlaamse theaters met de tour "Laat me nooit meer los"

De ticketverkoop start op vrijdag 5 april om 10 uur via www.ticketmaster.be.

Het is overduidelijk dat de Vlaamse fans Jaap Reesema in hun harten hebben gesloten. Dat bewijzen zijn twee uitverkochte concerten dit weekend in de Lotto Arena, en een uitverkocht theaterconcert in Antwerpen afgelopen september.

De Nederlander met de warme en herkenbare stem weet duidelijk de perfecte balans te vinden tussen prachtige ballads en uptempo songs. Die  brengt hij dit najaar met zijn liveband in Stadsschouwburg Antwerpen (25  oktober), Concertgebouw Brugge (15 november), Capitole Gent (13  december) en Trixxo Theater Hasselt (14 december).


Met  onder andere ‘Nu Wij Niet Meer Praten' (met Pommelien Thijs), 'Papa',  ‘Kom Wat Dichterbij’ (met Regi), ‘Code Rood’ (met Lea Rue) en ‘Mijn  Kleine Presidentje’ heeft hij al een behoorlijk aantal hits op zijn naam  staan.

Velen  daarvan staan op zijn laatste album ‘Als je voor me staat’ die nog een  paar andere parels omvat zoals bijvoorbeeld het prachtige ‘Met Ogen  Open’ en ‘Alles Komt Goed’. Onlangs bracht hij samen met de Amerikaan  Gavin DeGraw nog de single 'Laat Me Nooit Meer Los (Never Let Me Go)'  uit.

De ticketverkoop voor Jaaps nieuwe theatertournee “Laat me nooit meer los” via www.jaapreesema.nl.

Film/podium/muziek

West-Vlaamse onderneemster Amélie Allaert brengt met Prima Donna Events klassiek ballet naar het brede publiek

In  2019 zag productiehuis Prima Donna Events het levenslicht en vestigde  zich snel als vaste waarde binnen de aanbieders van klassieke dans,  ballet en opera in België.

Na de  nodige ervaring te hebben opgedaan bij productiehuis Music Hall en  gedreven door een passie voor het klassieke genre, besloot de  West-Vlaamse Amélie Allaert haar eigen weg te gaan.

De  missie van Prima Donna Events is duidelijk: klassieke voorstellingen  voorschotelen aan een zo breed mogelijk publiek. Ook jongeren laten  proeven van grandioze meesterwerken en hen kennis laten maken met de  grandeur van de klassiek entertainmentvorm, is een absolute drijfveer.

Een  uitmuntend kwalitatieve productie, ijzersterke storyteling en de  grootste internationale talenten zijn daarbij niet te missen  ingrediënten.


Jouw  magazine kon, net voor de aanvang van de voorstelling Beauty and The  beast een praatje maken met Amélie die ons haar passie voor haar bedrijf  meteen liet voelen. Amélie kent de eventwereld reeds langer door haar  ervaring bij het bedrijf van haar vader, Music Hall.  Prima Donna events  is haar “ kind” waarmee ze de drempel bij iedereen heel laag wil houden  voor dit klassieke luik. Klassieke muziek is namelijk de oorsprong van alles…


Alle info over de komende voorstellingen vindt je terug op www.primadonnaevents.be

Food

Paus ontvangt Dominique Persoone in Rome

Tijdens het voorbije paasweekend werd onze West Vlaamse ondernemer ontvangen door de Paus.

En dat had een heel specifieke reden:

het aandeel van de Brugse chocolatier in de bouw van een chocoladefabriek in het Congolese Virungapark.

Geen  evidentie als je weet dat het park een plaats is waar al jaren terreur  wordt gezaaid door rebellen, maar Persoone zette door en geeft er  ondertussen werk aan tientallen locals.

Het  onderhoud met de kerkvader duurde naar schatting vijf minuten. "De paus  zei dat hij ons werk in Congo waardeert", aldus de Brugse topondernemer.

Food

Moët & Chandon viert het zomerseizoen in België

Moët & Chandon Ice Imperial, 's Werelds eerste champagne speciaal samengesteld om uitsluitend met ijs te worden gedronken.


Als je de smaak van een gouden zomer zou kunnen vangen, dan zou dat in een fles Moët & Chandon Ice Impérial zijn. Hoewel het champagneproces in de streek in essentie hetzelfde is, zijn niet alle champagnes even fijn en smaakvol. 

Bij Moët & Chandon vraagt het creëren van een assortiment verrukkelijke en onderscheidende champagnes om een zeldzame combinatie van kunstzinnigheid, vaardigheid en aandacht voor detail, waardoor de champagnes zich onderscheiden van andere voor zowel beginners als kenners. 


Omdat Moët & Chandon enkele van de beste wijngaarden bezit en reservewijnen van de hoogste kwaliteit mengt, kan het de meest geslaagde assemblages verkrijgen die jaar na jaar zijn stijl bepalen. Dankzij de uitgebreide kelders kan Moët & Chandon zijn champagnes lang genoeg laten rijpen om hun subtiliteit en complexiteit te versterken. “Door onze wijngaarden uit te breiden met verschillende terroirs heeft Moët & Chandon de diversiteit gekregen die het nodig heeft om zijn assemblages van wijnen samen te stellen. We hebben nu een gevarieerd assortiment champagnes dat aan alle smaken voldoet en geschikt is voor alle gelegenheden”. 

Dankzij de unieke middelen waarover Moët & Chandon beschikt, kan het huis een rijk en gevarieerd assortiment champagnes maken, van het kenmerkende Impérial-assortiment tot de Grand Vintages met beperkte oplage. Het heeft het Huis ook in staat gesteld om zich op nieuw terrein te wagen met zijn innovatieve Ice Impérial, 's werelds eerste champagne die speciaal is gemaakt om uitsluitend op ijs te worden gedronken. Dat rijke portfolio zorgt ervoor dat elk van de cuvées van Moët & Chandon een onnavolgbare champagne-ervaring biedt die geschikt is voor alle fijnproevers.


Met de Ice Impérial heeft Moët & Chandon de klassieke codes van champagne doorbroken door een champagne te creëren die op het strand of aan het zwembad kan worden gedronken, in grote wijnglazen, zonder zich zorgen te maken over verouderde codes. De “perfecte serve” van Moët & Chandon Ice Impérial begint volgens Benoît Gouez met een gekoeld glas waarin eerst champagne wordt geschonken en waaraan drie ijsblokjes worden toegevoegd. “Voor een betere bruis en een bruisendere champagne kun je de Ice Impérial het beste eerst inschenken en dan drie ijsblokjes toevoegen. Het maakt een subtiel verschil”. Om de intense, fruitige frisheid van Ice Impérial te bereiken, heeft Benoît Gouez zorgvuldig een assemblage geselecteerd die bestaat uit 40 tot 50 procent Pinot Noir, 30 tot 40 procent Meunier en 10 tot 20 procent Chardonnay.

Food

Boury Bottled

What’s new?  

De afgelopen maanden lanceerden we met Boury Bottled heel wat nieuwigheden:

  • Maurice is een serveerklare aperitief op basis van Picon Amer®, Sauvignon blanc en Yakumi. Vol van smaak en met een mooie balans tussen bitter, zoet en verfrissende zuren.

  • De Kombucha, een drank op basis van gefermenteerde thee, is een gezonde, alcoholvrije dorstlesser op basis van gember en citroen.

  • Eerder dit jaar was de Nero '20, na een jaar en half te liggen op sherryvaten, klaar om te bottelen. Het resultaat is een heerlijke vermouth met een neus van dieprood fruit en hints van rozemarijn en tijm in de mond.

  • Daarnaast ontwikkelden we ook BB | Tonica, een tonic met een recept op maat van onze gins en likeuren.


MAURICE - APERO OP BASIS VAN PICON AMER

Een eerbetoon aan de grootvader en geboortestreek van Tim & Ben, afkomstig uit Heuvelland, gelegen in de grensstreek tussen West-Vlaanderen en Frankrijk. Daar, tussen de Zwarte Berg en de Monts des Cats, loopt de piconroute.  Langs kleine cafeetjes die beweren de beste picon - vin blanc van de streek te serveren en waar de piconcultuur tot folklore is verheven.


‘Maurice’ is het klassieke recept, verfijnd met frisse zuren en is serveerklaar. De fles werd ontworpen door Kamagurka

Ingrediënten: Picon Amer ®, witte wijn, Yakumi


KOMBUCHA | JARR X BOURY BOTTLED

GEMBER | CITROEN 0%

Kombucha is een alcoholvrije, gefermenteerde thee en wordt gebrouwen met water, een theemix, suiker en een SCOBY (symbiotische cultuur van bacteriën en gist). 

Deze ingrediënten fermenteren twee weken in een warme omgeving. Dit creëert een heerlijke, gezonde en suikerarme drank vol vezels en antioxidanten.

De kombucha die we gebrouwen hebben in samenwerking met JARR, is ideaal om puur te degusteren als aperitief, maar dient evengoed als basis voor een cocktail.  De pittigheid van de gember opent het smakenpalet, terwijl de verfrissende citrustonen deze prikkelt.   Een prachtige balans om van te genieten op terras, voor TV of tijdens een brunch.


NERO '20 - VERMOUTH

Nero '20 is een Spaanse vermouth met een Siciliaanse twist, gemaakt van de Nero D'Avola-druiven van de oogst van 2020.   Gerijpt in Oloroso-sherryvaten heeft de vermouth de smaak van zowel Sicilië als Andalusië in zich.  Met tonen van tijm, laurier, vijgen en salie krijg je een heerlijke, gelaagde smaak. Of je het nu puur drinkt of in cocktails, Nero '20 ademt de sfeer van Andalusië.

Perfect serve met ijs, sinaas of tijm.

 

BB | TONICA

Dit is dé mixer op maat van de Boury Bottled collectie. 

De harmonie tussen een uitgesproken bitter, een subtiel fruitaroma en een zilte afdronk intensifieert uw exclusief cocktailmoment.


Serveertip: de combinatie van BB | Tonica met Yakumi is super. In een handomdraai een cocktail met een uniek smaakprofiel: rozemarijn, tijm... u waant zich zo in een baaitje op Ibiza. 


- 7,5cl Yakumi

- 20cl BB | Tonica

- Afwerken met een takje rozemarijnMeer informatie? 

Neem een kijkje op de website van Boury Bottled.Food

Laat de zomer ontwaken met “Strawberry Kiss”

Illycaffè laat de zomer ontwaken met “Strawberry Kiss” een kleurrijk nieuw Cold Brew recept Als het weer warmer wordt, ondergaat koffie een transformatie: de onmiskenbare illy 100% Arabica melange combineert met het intense aroma van aardbeien en de frisheid van limoen in een onvergetelijke drank


Nu de zomer nadert, introduceert illycaffè, wereldwijd marktleider in duurzame koffie van hoge kwaliteit, Strawberry Kiss: een verfrissend nieuw recept op basis van Cold Brew, de natuurlijke koffiedrank bereid met behulp van een koud extractiesysteem dat de unieke illy 100% Arabica melange versterkt. Strawberry Kiss werd gecreëerd door de University of Coffee in samenwerking met illy experts en is exclusief voor illy winkels in Italië en de rest van de wereld. 


Het biedt een onweerstaanbare fusie van smaken en aroma's en levert een innovatieve smaakervaring die je meeneemt naar een levendige, leuke en verfrissende sfeer. Dit nieuwe recept, met de originele Cold Brew Flat, wordt versterkt door de intense, omhullende smaak van aardbeien in combinatie met suikersiroop en de verkwikkende frisheid van limoen en munt. Strawberry Kiss nodigt consumenten uit om hun ervaring aan te passen: door aardbeienpuree te mengen met Cold Brew ontstaat een visueel verbluffend effect, waardoor de drank een intens rood tintje krijgt. De exclusiviteit van dit aanbod wordt nog vergroot door een speciale serveerervaring die alleen verkrijgbaar is bij illy verkooppunten in Monte Napoleone Milano en Giardini Reali Venezia, waar het recept, exclusief met bediening aan tafel, wordt vergezeld van een verrukkelijke chocolade macaron en een toef slagroom. 


Maar dat is nog niet alles: het recept kan ook gemakkelijk thuis worden nagemaakt.

Giet gewoon 35 ml Cold Brew uit blik in een voorgekoeld glas; 

meng 50 g verse aardbeien, 10 ml suikersiroop en een ijsblokje; 

combineer de gemengde ingrediënten met Cold Brew en garneer met een takje verse munt, geraspte limoen en een beetje poedersuiker. 


Strawberry Kiss overstijgt de traditionele notie van koffie en biedt een alternatieve en ervaringsgerichte manier om te genieten van het rijke smaakprofiel van de illy melange in combinatie met de delicate frisheid van een zomers geïnspireerd recept op basis van illy Cold Brew


www.illy.com

Geniet & relax

Castellum

Na welgeteld een jaar van grootse verbouwingen en intensieve investeringen opende op 1 maart het team van The Concierge met veel trots de deuren van CASTELLUM in Oostkamp-Brugge. 

Het vernieuwde koetshuis dat omgebouwd werd tot event- en meetingvenue ligt op 41 hectare prachtig privédomein. 

Onder het minutieus beheer van The Concierge zal hier

elke aangelegenheid naar het hoogste niveau van hospitality geheven worden dankzij het team professionals.


De 3 vergader- en evenementenzalen in combinatie met het 670m2 binnenplein met voute en een Secret Garden zorgen voor een unieke locatie waar authentieke luxe en warmte

omnipresent zijn.


In alle discretie en met een hoog experience-gehalte worden hier vergaderingen, private dinings, recepties, communies, workshops, wine-tastings, teambuildings, … en veel meer

georganiseerd.

De ziel, de atmosfeer en het kader van het gerenoveerde koetshuis uit 1892 werden perfect in ere gehouden in combinatie met een moderne en stijlvolle toets. Uw evenementen en

vergaderingen krijgen hier onmiskenbaar een iconische start.

Kunst

Triënnale Brugge presenteert: Spaces of Posibility

Met Spaces of Possibility neemt de Triënnale Brugge 2024 Brugge en de publieke ruimte onder de loep:

welke plekken zijn momenteel on(der)gebruikt?

Hoe kunnen we de binnenstad maximaliseren door anders met de ruimte om te gaan?

Deze  vierde editie van TRIBRU daagt kunstenaar en architect, kijker en  gebruiker uit om na te denken over de toekomst van Brugge en steden  wereldwijd.

Ontdek de kunstenaars en architecten in TRIBRU24

Twaalf  (inter)nationale kunstenaars en architecten zijn uitgenodigd op TRIBRU24  om na te denken over de stad van morgen. Via tijdelijke kunst en  architectonische ingrepen reflecteren ze op nieuwe vormen van  (her)gebruik en zoeken ze schoonheid in dingen die vaak over het hoofd  worden gezien. Samen met de curatoren werden dertien verborgen of  onbekende plekken in Centrum, West-Brugge en Zeebrugge opgezocht om deze  tijdelijk te herontwikkelen.

bottom of page