top of page

AGENDA

De komende maanden hebben opnieuw heel wat te bieden.
Een overzicht vind je hieronder. Meer details staan bij elk item en bovendien zijn er terug heel wat zaken te winnen dankzij IMAGO Magazine!

krekel gold.png
Agenda Auto en Fiets

AUTO EN FIETS

porsche.jpg

AUTO EN FIETS

Win!

Tot 25 februari 2024

Porsche Driven by Dreams
Autoworld, Brussel

www.autoworld.be

Porsche. Bestaat er een naam die meer laat dromen? Al 75 jaar bouwt Porsche droomwagens. Na de expo ‘Porsche - Electric to Electric’ in 2013 en ‘Porsche 356 – 70 Years’ zet Autoworld z’n succesvolle samenwerking met Porsche België en het Porsche Museum in Stuttgart verder. Met een nooit eerder geziene verzameling van 50 exclusieve Porsches, thematisch verzameld in een unieke setting, word je meegenomen in de overweldigende droomwereld van Porsche. Daarbij gaat de storytelling veel verder dan enkel de droomwagens.
 

 

Win een van de duotickets voor de nieuwe Porsche-tentoonstelling.

Agenda Beeldende kunst en erfgoed

BEELDENDE KUNST EN ERFGOED

dieric-bouts.jpg

BEELDENDE KUNST EN ERFGOED

Tot 14 januari 2024

Dieric Bouts. Beeldenmaker, Leuven
Museum Leuven
www.mleuven.be

M presenteert een grote overzichtstentoonstelling over Dieric Bouts in het kader van het 'New Horizons | Dieric Bouts Festival'. Nooit eerder kwamen zoveel werken van de Vlaamse Meester bijeen in zijn thuisstad. Bovendien krijg je een totaal nieuwe kijk op werk van meer dan vijf eeuwen oud - door een radicale confrontatie met de beeldcultuur van vandaag.

jules-de-bruycker.jpg

BEELDENDE KUNST EN ERFGOED

Tot 23 januari 2024

Jules De Bruycker

Museum De Reede, Antwerpen
museum-dereede.com

Museum De Reede is een klein, maar een van de fijnste en meest onderschatte musea van het land. Gentenaar Jules De Bruycker (1870-1945) wordt beschouwd als een der grootste graveerders van de vorige eeuw. Hij werkte veel in zijn geboortestad, maar ook in Londen. Hij illustreerde o.m. ‘En ville morte’ van Franz Hellens en ‘De legende van Ulenspiegel en Lamme Goedzak’ van Charles De Coster.

jef-geys.jpg

BEELDENDE KUNST EN ERFGOED

Tot 18 februari 2024

Jef Geys maakt school
Z33
www.z33.be

Deze tentoonstelling  focust op het werk dat Jef Geys (1934-2018) maakte tussen 1963 en 1989, toen hij leraar was in Balen. Jef Geys wist als leraar op heel eigen manier de lessen esthetica op een ‘positieve’ manier in te vullen met inzichten van en over de kleine en grote wereld. Hij stelde zijn leerlingen op een open manier vragen over de vanzelfsprekendheden van gangbare opinies en wisselende wereldbeelden, ook over reclametechnieken waarin hij zelf een opleiding had gehad.

la-laine-et-leau.jpg

BEELDENDE KUNST EN ERFGOED

Tot 14 april 2024

La Laine et l'Eau
Bergen
monsmemorialmuseum.mons.be

Het Mons Memorial Museum vraagt met de tentoonstelling La Laine et l'Eau aandacht voor Didier Mahieu. Het werk van Didier Mahieu heeft altijd in het teken gestaan van het geheugen, de verplaatsing van de ene ruimte naar de andere, de overgang van de ene staat (van zijn) naar de andere en de kwetsbaarheid van levende wezens. Zijn schilderijen, tekeningen, objecten en installaties zijn dragers van gedachten en herinneringen.

museum-tongeren.jpg

BEELDENDE KUNST EN ERFGOED

Win!

Tot 2 juni 2024

De oudheid in kleur
Gallo-Romeins Museum, Tongeren
www.galloromeinsmuseum.be

Iedereen kent de beelden in wit marmer uit de tijd van de oude Grieken en Romeinen. Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren toont nu hoe ze er écht uitzagen: bontgekleurd. Bezoekers krijgen tientallen reconstructies te zien van antieke sculpturen, op ware grootte. Het gaat om beelden van onder andere goden, keizers, krijgers en mythologische figuren. Ze zijn kleurrijk beschilderd, net zoals in de klassieke oudheid. De expositie is bestemd voor een breed publiek.

 

Win een van de tickets voor het Gallo-Romeins Museum.

Agenda Mode en Design

MODE EN DESIGN

Agenda En Ook Nog
texture.jpg

MODE EN DESIGN

Win!

Texture
Kortrijk
www.texturekortrijk.be

Wat hebben een linnen zomerjurk, een tennisracket en een dollarbiljet met elkaar gemeen? Ze zijn gemaakt van vlas! Tijdens een bezoek aan Texture maak je kennis met deze veelzijdige plant en ontdek je op een speelse manier een stukje West-Vlaamse geschiedenis. Experimenteer in de Wonderkamer, reis terug in de tijd in de Leiekamer en verwonder je over de schoonheid van textiel in de Schatkamer. Een tip: combineer je bezoek met een smakelijke tussenstop in museumbistro Kaffee Damast. Nog een tip: elke eerste zondag van de maand bezoek je Texture gratis!

 

Win een van de 10 exclusieve linnen totebags (niet te koop!) van Texture.

echo.jpg

MODE EN DESIGN

Tot 25 februari 2024

Echo. Gehuld in herinnering
Modemuseum Antwerpen
www.momu.be

Museum De Reede is een klein, maar een van de fijnste en meest onderschatte musea van het land. Gentenaar Jules De Bruycker (1870-1945) wordt beschouwd als een der grootste graveerders van de vorige eeuw. Hij werkte veel in zijn geboortestad, maar ook in Londen. Hij illustreerde o.m. ‘En ville morte’ van Franz Hellens en ‘De legende van Ulenspiegel en Lamme Goedzak’ van Charles De Coster.

hoffman.jpg

MODE EN DESIGN

Win!

Tot 14 april 2024

Joseff Hoffman
Museum Kunst & Geschiedenis, Brussel
www.artandhistory.museum/nl/josef-hoffmann

De Weense architect en ontwerper Josef Hoffmann (1870-1956) ontwierp in 1905 het Stoclet-huis, later bekend als ‘paleis’. De hardnekkige mythe rond dit gebouw, maar ook het uitzonderlijke vakmanschap van de Wiener Werkstätte, beheersen tot op vandaag de studie van zijn werk. Deze tentoonstelling  tracht een breder perspectief te bieden door het kunstenaarschap van Hoffmann te belichten.

 

 

Win een van de tickets voor de tentoonstelling over Joseff Hoffman.

EN OOK NOG

podium.jpg

EN OOK NOG

Win!

Vrijdag 12 en zaterdag 13 januari 2024

Brain Freeze,Tim Oelbrandt & De Studio
De Studio, Antwerpen
www.destudio.com

De bezoeker ontdekt in zeven thematische zalen de verschillende fases van een juweel of zilverwerk. Je ziet hoe diamanten worden gedolven, hoe zilversmeden te werk gaan en komt meer te weten over het kunstige vakmanschap en het gebruik van deze prachtige voorwerpen. In ‘het museum dat schittert’ kunnen bezoekers 650 diamanten, juwelen en zilveren objecten van de 15de eeuw tot vandaag bewonderen.

europa.jpg

EN OOK NOG

Van 6 januari tot 31 mei 2024

PlayZone Europe
Speelgoedmuseum, Mechelen
www.speelgoedmuseum.be

Het Mode & Kant Museum verzamelt en promoot sinds 2017 Belgische mode. De tentoonstelling Brussels Touch uit 2021 besteedde al aandacht aan ontwerpers die een band hebben met de hoofdstad. Als vervolg hierop gaat ditmaal de eer naar de Belgisch-Amerikaanse Diane von Fürstenberg, beroemd om haar wikkeljurk. Hoewel deze ontwerpster een immense bekendheid geniet in de Verenigde Staten, is haar bekendheid in Europa veel minder groot. Veel mensen hebben immers geen weet van haar Brusselse afkomst en jeugd.

curiosum.jpg

EN OOK NOG

Win!

Curiosum
Sint-Niklaas
www.museainsint-niklaas.be

Sint-Niklaas is een nieuw museum rijker. Het Huis Janssens, een verouderd heemkundig museum, transformeerde na een totaalrenovatie tot een curiositeitenmuseum, en kreeg de gepaste naam Curiosum – een huis vol herinnering. Stap binnen in Curiosum en beleef een totaalervaring waarbij alle zintuigen zullen geprikkeld worden door middel van licht, geluid en interactieve toepassingen.

 

Win een van de  tickets voor dit nieuwe, intrigerende museum.

living-tomorrow.jpg

EN OOK NOG

Living Tomorrow
Vilvoorde
livingtomorrow.com

Hier geen terugkijk op het verleden. Wel een blik op de toekomst! Maak een virtuele dronevlucht, zie hoe de ramen van jouw woning door sensoren vanzelf sluiten als het regent of hoe jouw medicatie op maat wordt geprint. Kortom, ontdek wat slimme koppen bedenken om ons leven eenvoudiger, veiliger en leuker te maken. Living Tomorrow brengt verrassende visies, ideeën en technologieën samen om jou een blik op de toekomst te geven.

speelkaart.jpg

EN OOK NOG

Nationaal Museum van de Speelkaart
Turnhout
speelkaartenmuseum.turnhout.be

Kaartje leggen? Vlaanderen lust er wel pap van! Dit museum vormt samen met het Begijnhofmuseum en het Taxandriamuseum het museumcollectief Musea Turnhout. Unieke collecties die de geschiedenis en het heden van de streek weerspiegelen, worden gekoppeld aan een werking met een waaier aan experts en erfgoedgemeenschappen. De eigenheid van de bewoners, het begijnenleven en de grafische industrie staan hierbij centraal. De collecties zijn ondergebracht in authentieke gebouwen die op zich al een bezoek waard zijn – en er bestaat een goedkoop combiticket…

mode-design.jpg

EN OOK NOG

Win!

Tot  21 april 2024

90’s
Huis van Alijn, Gent
www.huisvanalijn.be

De expo 90’s neemt je mee op een nostalgische trip naar de jaren 1990. In dit decennium verandert ons dagelijks leven in sneltempo. Met het internet, de eerste gsm’s en de commerciële televisie gaat er een nieuwe wereld open. Alles lijkt mogelijk, maar is dat ook zo? Vandaag zijn rages, mode en muziek van toen opnieuw populair. We zingen luidkeels mee met nineties hits. Friends is terug van nooit weggeweest…

 

Win een van de duotickets voor 90’s

Lifestyle_tuinbeurs2024_banner.jpg

EN OOK NOG

17-20 mei 2024 (Pinksterweekend)
Tuinbeurs Lifestyle Kasteel & Tuin
Kasteel d’Ursel, Hingene-Bornem
www.kasteelentuin.be

Je kan het niet mooier verzinnen, een prachtige locatie, een tot de verbeelding sprekend kasteel, een leuke sfeer, fijne gezelligheid en een groot aanbod van exposanten.

Het voorjaar is de periode bij uitstek om ideeën op te doen voor aanleggen van je tuin, het zoeken naar de mooiste decoratie, origineel antiek of dat prachtig kunstwerk, het vinden van originele ideeën voor je tuin of terras, enz… 

Op de tuinbeurs Kasteel & Tuin vind je inspiratie genoeg.

Het wordt ongetwijfeld het grootste en het mooiste tuinfeest tijdens het Hemelvaartsweekend.

Lifestyle-hasselt-2024_banner_v1.jpg

EN OOK NOG

8 – 11 maart 2024
Lifestyle Hasselt
Dé beurs voor bouw, interieur, tuin en lifestyle
Trixxo Arena, Hasselt
www.lifestylehasselt.be

LifeStyle Hasselt is dé kwaliteitsbeurs van het voorjaar voor wie inspiratie zoekt over bouw, het inrichten van je woning of je tuin en op zoek is naar het tikkeltje meer om van het leven te genieten.
Een jaarlijks gezellig event waarbij kwaliteit en beleving centraal staat. Exposanten brengen een brede waaier van ideeën omtrent (ver)bouw(ing), design, decoratie, interieur, zwembad, tuin, mode, kunst, reizen, 2de verblijf, enz.

AGENDA FESTIVALS
second-home-gent.jpg

EN OOK NOG

9 – 10 maart 2024
Second Home Expo
Flanders Expo, Gent
www.secondhome-expo.be

Op Second Home Expo zet jij, net als jaarlijks 15.000 andere bezoekers, de eerste stap naar een tweede verblijf. Vakantie vieren in jouw eigen droomhuis? Investeren in vastgoed met een gegarandeerd rendement? Het hoeft niet bij toekomstplannen te blijven! Met ruim 25.000 vakantiewoningen in 25 landen van 150 gespecialiseerde aanbieders en vele vrij toegankelijke seminars, vind jij alles wat je nodig hebt om jouw droom te kunnen verwezenlijken onder één dak. Kom langs en laat je inspireren én informeren op de Second Home Beurs.

Activeer nu je 𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝗲𝗻𝘁𝗿𝗲𝗲𝗯𝗲𝘄𝗶𝗷𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝟮 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗲𝗻

via www.secondhome-expo.be/tickets

Code: 1MMGMGG

krekel gold.png

Voor activiteiten met de vermelding Win! kun je toegangskaarten winnen. Stuur een mail naar win@imagomagazine.be met je naam, adres en de activiteit waarvoor je tickets wilt winnen.

IMAGO  • Lifestyle magazine 

bottom of page