top of page
Wit marmer
krekel gold_edited.png

Agenda

Sport

KDB Cup

1 en 2 juni

Voetbalterreinen KVE Drongen

KDB Cup is een internationaal jeugdtornooi U15, waar Kevin De Bruyne zijn naam aan verbindt. Het tornooi werd voor het eerst georganiseerd in 2016. Van in het begin werd een hoogstaand tornooi op poten gezet, waarbij men voetbaltalenten van de toekomst aan het werk kon zien. Veel van de jonge talenten groeien nadien door naar de A-kern van hun club of behoren tot de meest gegeerde jonge spelers in Europa zoals Umaro Embola van Benfica (in 2016 nog uitgeroepen tot beste speler op KDB Cup), Moriba Kourouma van FC Barcelona (beste speler 2017) en Jérémy Doku van RSC Anderlecht.


Op KDB Cup 2024 (1 & 2 juni) verwelkomen we heel wat oude bekenden terug op de velden van KVE Drongen. Vedette en all-time champion FC Barcelona is opnieuw van de partij. Na winst in 2022 én 2023 zullen ze niet alleen aanwezig zijn als titelverdediger, maar meteen ook om er een KDB Cup hattrick van te maken. Zeker eentje om in de gaten te houden. Geen PSG dit jaar, maar de Zuid-Amerikaanse debutant van afgelopen editie – die meteen ook het brons veroverde – zal er dit jaar wél opnieuw bij zijn. Welcome back, SE Palmeiras!


De Belgische grootmachten kunnen uiteraard niet ontbreken. Met RSC Anderlecht (winnaar 2018), Club Brugge KV (4e in 2023), KRC Genk (3e in 2022) & KAA Gent (5e in 2023) is ons land sterk vertegenwoordigd. Wordt dit het jaar dat Gent boven die top 5 klimt? En kan Anderlecht hun stunt uit 2018 nog eens overdoen en opnieuw meedingen voor het goud? Het wordt in elk geval opnieuw een editie vol ambities en verwachtingen!


A double threat vanuit Manchester dit jaar. Uiteraard is Manchester City FC er opnieuw bij. Vorig jaar verliep moeizaam en eindigde ze op de 11e plek, maar dit jaar staan ze vol energie klaar om te tonen wat ze kunnen. Rivalen Manchester United FC doen dit jaar voor het eerst een gooi naar de KDB Cup titel. Benieuwd hoe hun debuut zal uitdraaien! Also, Chelsea FC is back! Kunnen ze terug oppikken waar ze in 2019 eindigden? Toen wonnen ze overtuigend onze 4e editie!


Niet één maar twee first timers op de 7e editie van onze Cup. De Schotse Rangers FC, waar Phillippe Clement indrukwekkende resultaten boekt als coach van het eerste elftal, zakken met hun U15-kern af naar het Keiskantcomplex. Zijn de jongens klaar voor een krachtmeting met de gevestigde waarden?


Last, but definitely not least zijn PSV Eindhoven uit het noorden en RB Leipzig uit het oosten. Ze zijn beide toe aan hun tweede deelname (debuteerden respectievelijk in 2019 en 2023), maar speelden nog niet eerder tegen elkaar op deze Cup. Een interessante match-up als je het aan ons vraagt!


Deze 12 ploegen nemen het tegen elkaar op tijdens de 7e editie van onze jaarlijkse KDB Cup op de terreinen van KVE Drongen. Kom zeker langs op 1 en 2 juni om het talent van vandaag en de sterren van morgen aan het werk te zien.

Erbij zijn? Op onze redactie liggen GRATIS tickets voor zaterdag of zondag.

Deelnemen kan via  een mailtje naar win@imagomagazine.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer of via ons wedstrijdformulier

De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Alvast succes!

bottom of page