top of page
Wit marmer
krekel gold_edited.png

Agenda

Film & Podium

Ostend Beach

12, 13 en 14 juli 2024

Klein Strand Oostende

In  het kader van het vijftiende jubileumjaar kondigt Ostend Beach Festival  met trots een unieke culinaire samenwerking aan. STORM, bekend om zijn  gastronomische verfijning met het beste uit de Noordzee, zal het  exclusieve VIP restaurant uitbaten tijdens het festival. De chef laat  zich speciaal voor de gelegenheid inspireren door de muziek en de DJ’s  van het bekende festival.

Ostend  Beach Festival is het toonaangevend festival in de elektronische  muziekscene en viert zijn 15e verjaardag met een ongekend uitgebreide  line-up.  Van 12 tot en met 14 juli verwelkomt het strand van Oostende  meer dan 20.000 liefhebbers om samen 100 (inter)nationale artiesten over  vier podia te bewonderen.

​​

STORM  zal tijdens het festival exclusieve zitplaatsen bieden aan VIP-gasten,  waar ze kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op het festival en  de Noordzee, terwijl ze worden getrakteerd op een gastronomisch  avontuur. Voor de editie van 2024 onthulde het bekende festival de meest  uitgebreide line-up tot nu toe!

Deze  speciale jubileumeditie eert de iconen van het genre en geeft daarnaast  ook alle kansen aan het jonge talent van de dancemuziek. Met onder  andere een unieke Daft Punk tribute show door ROBOT ROCK ALIVE, Armand  Van Helden, Amber Broos en vele anderen.

​​

Ostend Beach – Klein Strand Oostende

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024

Tickets & de volledige line-up vind je via www.ostendbeach.be

   

Film & Podium

Historalia brengt spektakelmusical Jeanne d'Arc naar Westerlo!

vanaf 15 augustus

Kasteel de Merode - Westerlo

Beleef de epische reis van Jeanne d’Arc in een nieuw, adembenemend musicalspektakel van Historalia. Laat je meeslepen door het verhaal van deze legendarische Franse heldin en ontdek de strijd, moed en opoffering die haar tot een icoon maakten. Met indrukwekkende decors en krachtige symfonische muziek, brengt Historalia Jeanne d’Arc tot leven zoals nooit tevoren. 


Jeanne d’Arc is een nationale heldin in Frankrijk, opgeklommen van boerenmeisje tot legeraanvoerder tijdens de Honderdjarige Oorlog. Op heel jonge leeftijd hoorde ze stemmen van drie heiligen die haar opdroegen om kroonprins Karel VII te helpen tegen de Engelsen. Op slechts zestienjarige leeftijd overtuigde ze een graaf van haar missie, kreeg ze een paard en soldaten en versloeg ze de Engelsen in Orléans. Haar overwinningen leidden de Fransen te geloven dat God haar zond voor hun succes. Helaas werd Jeanne later gevangengenomen door de Engelsen bij Parijs, onderging een oneerlijk proces en stierf op 19-jarige leeftijd op de brandstapel.


Lotte Stevens zal de iconische rol van Jeanne d’Arc vertolken in een opwindend nieuw musicalspektakel. Met haar indrukwekkende podiumervaring en veelzijdige talent belooft Stevens een onvergetelijke vertolking neer te zetten van de legendarische Franse heldin.

Bekend bij het grote publiek vanwege haar memorabele optredens in diverse musicals, heeft Lotte Stevens zich gevestigd als een van de meest veelzijdige en boeiende artiesten van haar generatie. Van haar meeslepende vertolkingen in “Evita” en “Rocky Horror Show” tot haar aangrijpende optredens in historische producties zoals “Rubens” en “Red Star Line“, heeft Stevens bewezen dat ze elke rol met overtuiging kan brengen. Sinds 2021 heeft ze ook de fakkel overgenomen van Free Souffriau als Mega Mindy, een naam die bij jong en oud een belletje doet rinkelen.


Naast Lotte zal ook Pieter Jan de Paepe schitteren als Jean de Metz. Pieter Jan is geen onbekende binnen Historalia; zijn indrukwekkende vertolking van Damiaan in de gelijknamige musical in Scherpenheuvel zal nog vers in het geheugen van velen liggen. Floris Devooght zal schitteren als Dauphin Karel VII. Zijn eerdere betrokkenheid bij Historalia, waaronder zijn deelname aan de eerste versie van Marie-Antoinette in 2014 en zijn rol als assistent-regisseur van de recente productie in Wijnendale, getuigt van zijn toewijding aan en ervaring in het theater. De Gentenaar Steven Colombeen zal de rol van aartsengel Michaël op zich nemen, terwijl de Antwerpse acteur Jos Dom een dubbele rol zal vervullen als vader van Jeanne d’Arc (Jacques) en Filips de Goede. De 23-jarige Neel Hannes uit Olen heeft de eer de rol van de biechtvader van Jeanne d’Arc op zich te nemen.


Voor meer informatie en tickets: https://www.historalia.be/jeanne-darc/

 

Film & Podium

VOS

5 december 2024

Lotto-Arena, Antwerpen

Sterren komen, sterren gaan, alleen Vos blijft bestaan


De Vlaamse muziekscene verloor eind november 2014 een Gents icoon. Muzikant, schrijver en zanger van Gorki from Belgium Luc De Vos overleed toen onverwacht. Op donderdag 5 december 2024 brengen een 20-tal artiesten en bands een eerbetoon aan hem in de Lotto Arena. Manager van het eerste uur Noelle Vanhelsuwé nodigde in overleg met nabestaanden en vrienden van Luc artiesten uit om na 10 jaar “een extra dimensie aan het Vossiaans universum” toe te voegen.


“Sterren komen sterren gaan, alleen Vos blijft bestaan” ?

“Wie verzint zoiets? Welke schrijver pent zoiets neer? Waar haalt ChatGPT dergelijke onzin vandaan?”, was het eerste dat door onze gedachten schoot. We hadden hier graag een boom willen opzetten met de meester zelve maar beseften onmiddellijk dat dit in wezen niet langer mogelijk is.


Dat overkwam ook de brave ambtenaar die met deze opdracht werd belast. Na tien jaar stilzwijgen verbrak hij de stilte en begon een lijst met namen te noteren. Deze bleek echter niet alfabetisch, maar per gender gerangschikt.


Het principe indachtig “ladies first” vroeg hij aan elke deerne van desbetreffende lijst of ze een nummer uit het oeuvre van Gorki/Gorky wilden bewerken en indien gewenst live vertolken. Tot zijn grote verbazing was het enthousiasme zo groot en nog voor hij aan de lijst met zangers toekwam had hij een avondvullend programma.


De muzikale gasten gingen aan de slag met de door hen gekozen nummers en leverden als sollicitatie voor de grote avond het nodige bewijs van hun kunnen. De opnames stroomden demo- gewijs binnen en langzaam maar zeker werd duidelijk hoe geniaal het allemaal wel niet klonk (Als daar maar geen album van komt dacht de brave man ). Alle vrouwen, -van juveniel artiest tot waar icoon-, voegden een extra dimensie toe aan het Vossiaans universum.

Helaas was er in de hele Gentse kanaalzone geen enkele zaal beschikbaar voor zo’n prestigieus project. Gelukkig bleek men – ere wie ere toekomt - in Antwerpen bereid om de Lotto Arena voor één avond ter beschikking te stellen. Een zaal waar Gorki/Gorky nooit optrad, maar waar Luc op 8 juni 2007 in elke vezel ontroerd werd door zijn muzikale held Roger Daltrey van The Who.

   

bottom of page