top of page
Wit marmer
krekel gold_edited.png

Agenda

Beeldende kunst & Erfgoed

Expo van Kamargurka en Herr Seele brengt ode aan James Ensor.

Van 22 maart tot en met 22 september 2024

Villa Volta - Oostende

Ze  zijn al boezemvrienden sinds jaar en dag, en hebben beiden een passie  voor kunst, Herr Seele en Kamargurka brengen met hun expo “Vive la  sociale” een hommage aan James Ensor.

De  tentoonstelling Vive la sociale kan je gaan bekijken in Villa Volta, een  knappe Belle époque woning in de Euphrosina Beernaertstraat te  Oostende. Het gebouw is trouwens ook de plaats waar in 1989 ‘ Cowboy  Henk” werd geboren en waar Herr Seele zijn kinder- en tienerjaren  doorbracht. Ook voor Kamargurka is het gebouw een “ oude bekende”, hij  bracht er veel tijd door als jonge knaap.

Kunstzinnig en uniek, zo kan je deze expo omschrijven die een hommage brengt aan James Ensor.

De naam  van de tentoonstelling ‘Vive la sociale’ is niet zomaar uit de lucht  gegrepen. De titel verwijst naar de slogan op het spandoek in de  schilderij ‘Intrede van Christus te Brussel’ van James Ensor. In kader  van hun tentoonstelling maakte het duo zo'n dertig portretten van  Oostendenaren in een ensoriaanse setting.

Tijdens  deze expo maak je ook kennis met de enige bestaande foto van de moeder  van James Ensor, ze poseert daarbij ook het westerstaketsel nabij de  haven van Oostende. De foto is genomen in 1933, twee jaar voor ze  overleed.

Naast de  foto van Ensors moeder, kun je ook de authentieke blauwdruk van de  winkel van James Ensor in de Van Iseghemlaam ontdekken. Het plan voor de  verbouwing, net nadat hij verhuisde naar de Vlaanderenstraat.

Vive la  sociale loopt van 22 maart tot en met 22 september 2024, telkens van 10  tot 18 uur. Een toegangsticket kost 5 euro. In de aanwezige shop kun je  de catalogus kopen voor 22 euro.

   

Beeldende kunst & Erfgoed

Da Vinci
De kunstenaar, de ingenieur, de fijnproever

Tot 30 juni 2024

Luik – Guillemins Gare TGV

Bijna 15 jaar na de succesvolle tentoonstelling in Koekelberg opent Europa Expo een nieuwe tentoonstelling gewijd aan Leonardo Da Vinci in de museumruimte van het station Luik- Guillemins: Da Vinci – De kunstenaar, de ingenieur, de fijnproever. De tentoonstelling is meer dan 2000 m2 groot en laat zien waarom hij vandaag nog steeds beschouwd wordt als één van de grootste genieën uit de geschiedenis.

  

Beeldende kunst & Erfgoed

Folon, A journey in Brussels

Tot 29 September 2024

Brussel

Brussel eert de Belgische kunstenaar Jean- Michel Folon. Zijn negentigste geboortejaar wordt gevierd met diverse evenementen en tentoonstellingen, die het publiek al wandelend door de Belgische hoofdstad zal kunnen ontdekken. Tot september van dit jaar bieden 3 Brusselse musea en de Fondation Folon het publiek de kans om de vele facetten van de veelzijdige kunstenaar te herontdekken . Folon was een tekenaar, illustrator, schilder, dichter en beeldhouwer en doorbrak, tegen de dominante artistieke trends in, de grenzen tussen de verschillende genres

  

Beeldende kunst & Erfgoed

Dromen van kleur

Tot 6 oktober

Villa verbeelding, Hasselt

Hoe worden kinderen afgebeeld in boeken en illustraties? Kinderen zijn  een gedroomd onderwerp voor prentenboekenmakers. Ze worden op vele  manieren in beeld gebracht, ook in verschillende stijlen en met een  breed gamma aan technieken en materialen. De expo Dromen van kleur:  kinderen in illustratie, een divers beeld geeft je een impressie van hoe  illustratoren uit binnen- en buitenland met dit thema aan de slag gaan.

  


Beeldende kunst & Erfgoed

Kunstzomer Leiestreek 2024

31 augustus t.e.m. 29 september

Leiestreek

Kunstzomer Leiestreek zorgt ieder jaar voor een zomer vol kunst en inspiratie.

Kunstliefhebbers kunnen meer dan 40 hedendaagse kunstenaars en hun kunstwerken bezichtigen op unieke locaties in de Leiestreek.


Kunstzomer Leiestreek is dit jaar toe aan zijn 16de en laatste editie.

Kom van 31 augustus t.e.m. 29 september op zondagen gratis proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars op  bijzondere locaties in 17 verschillende steden en gemeenten van de  Leiestreek.

Ook dit jaar is jouw magazine IMAGO trotse partner van dit event.

Voor meer info verwijzen we je graag naar ons magazine!

  


bottom of page