top of page
Afbeelding1.jpg

Beeldende Kunst

Museum of Infinite Realities

In april opende een nieuw type ervaring haar deuren in het hart van de hoofdstad, op twee straten  van de Grote Markt: het Museum of Infinite Realities (MOIR). 

Om te kunnen begrijpen wat MOIR  inhoudt, moet je alles vergeten wat er op cultureel gebied wordt gedaan. Het Museum of Infinite  Realities biedt een totaal nieuwe ervaring gebaseerd op geavanceerde technologie en ondersteund  door wetenschap. 

MOIR wordt gepositioneerd als de toekomst van entertainment, een plek waar  bezoekers niet langer toeschouwers zijn, maar de helden van hun eigen reis. 


Win een van de 3 duo-tickets voor dit intrigerende nieuwe museum. Deelnemen kan via een mailtje naar win@imagomagazine.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer of via ons wedstrijdformulier. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Alvast succes!

Afbeelding1.jpg

Beeldende Kunst

James Ensor, Inspired by Light

In 2024 is het 75 jaar geleden dat de schilder James Ensor in Oostende overleed. Ter gelegenheid hiervan vonden reeds tal van feestelijke evenementen in Oostende plaats. 


Een van de grootste en meest spectaculaire performances van het jaar ging eind maart van start. Een unieke en indrukwekkende ‘immersive experience’. In de Dominicanenkerk in de Christinastraat te Oostende loopt momenteel een immersieve lichtbeleving over het leven en werk van James Ensor. Je wordt letterlijk ondergedompeld in de geest van James Ensor tijdens een nooit eerder vertoond lichtspektakel. De tekeningen en schilderijen van James Ensor spreken tot ieders verbeelding. 


Wie was James Ensor? Je staat (of zit) als het ware letterlijk te midden van een verbluffende animatiefilm. Je beleeft het leven van Ensor, zijn schilderijen komen tot leven, maskers knipogen, stillevens komen in beweging, stoeten marcheren door de stad... Bereid je voor op de meest betoverende ervaring van het jaar. Een beleving vol kunst, licht en verbeelding. De Domicanenkerk wordt omgetoverd tot een wereld van kleur en beweging. Je stapt binnen in een levend canvas. Het is een reis doorheen de creatieve geest. Zijn meesterwerken komen op een exceptionele en meeslepende manier tot leven. 


Vooraf reserveren is sterk aangeraden: eenmaal een tijdslot volzet is, worden geen extra personen toegelaten. Reserveren kan via de website www.ensoroostende.be .


Er liggen duo-tickets op onze redactie, deelnemen kan via een mailtje naar win@imagomagazine.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer of via ons wedstrijdformulier. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Alvast succes!

Afbeelding1.jpg

Beeldende Kunst

Comic Art Museum

Het Comic Art Museum (annex hotel!), afgekort CAMH, is een nieuw, multifunctioneel project  geïnspireerd door het universum van de Belgische strip.

Wat de benadering totaal anders maakt, is de wijze waarop het ‘Comic-Art-gegeven’ wordt voorgesteld binnen een fantasmagorische sfeerwereld. 

Dit project en deze locatie zijn een ontmoetingsplaats tussen bezoekers van alle mogelijke pluimage,  van jong tot oud, en het wonderlijke universum van de strip.


Win een van de 5 duo-tickets voor het nieuwe Comic Art Museum in Gent. Deelnemen kan via een mailtje naar win@imagomagazine.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer of via ons wedstrijdformulier.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Alvast succes!

Afbeelding1.jpg

Beeldende Kunst

Permekemuseum

In Jabbeke zet het vernieuwde museum Constant Permeke het werk van Constant Permeke weer op  de nationale en internationale kaart. In het woonhuis is een permanente presentatie te zien om de  kunstenaar te situeren, aan de hand van kunstwerken, gebruiksvoorwerpen, archiefmateriaal, foto’s,  films en veel verhalen. 

Er wordt ook een digitale wandeling voorzien in en rond het museum. 


Win een van de tien duo-tickets voor Het Permekemuseum.

Deelnemen kan via een mailtje naar win@imagomagazine.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer of via ons wedstrijdformulier. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Alvast succes!

Afbeelding1.jpg

Beeldende kunst

Bezoek Kasteel van Gaasbeek

Rebelse echo’s, 800 jaar verhalen, 100 jaar museum Kasteel van Gaasbeek

100 jaar geleden ontving het kasteel zijn eerste museumbezoekers. 

Marie Arconati Visconti, de  laatste markiezin van het kasteel, had de wens dat haar levenswerk werd opengesteld voor het  publiek. Na een grondige restauratie schittert haar zorgvuldig gedecoreerde droomburcht opnieuw in  volle glorie. De collectie is weer thuis, in een nieuwe scenografie. Naar Gaasbeekse traditie treden bekende kunstenaars met nieuw of bestaand werk in dialoog met deze gelaagde plek. 


Win een van de 5 duo-tickets voor een bezoek aan dit betoverende kasteel. Deelnemen kan via een mailtje naar win@imagomagazine.be met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer  of via ons wedstrijdformulier. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Alvast succes!

bottom of page