Voor een publiek van meer dan 800 restaurateurs, journalisten en partners stelde het team van de Gids de nieuwe editie voor, de vijftiende en dus een jubileumuitgave. Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het Jaar, een titel die dit jaar naar Eric Fernez van restaurant ‘D’Eugénie à Émilie’ in Baudour (Bergen) gaat. Een sterke keuze, die de redactie als volgt verantwoordt: “Veel mensen beschouwen Eric als een monument van de perfect uitgevoerde klassieke keuken. Hij bewijst dat met zijn zeetong Fernand Point en de andere gerechten van zijn soms epicurische, soms tijdloze menu’s. Al zijn bereidingen zijn perfect technisch beheerst en worden gekenmerkt door prachtige producten, puur eetplezier en authenticiteit. Deze voor een Chef van het Jaar essentiële kwaliteiten vult hij aan met een passie voor wijn, die zowel in het interieur van het restaurant als op zijn zeer mooie wijnkaart tot uiting komt.”

Lees meer over de nieuwe Gault&Millau in Imago Magazine Special Winter 2017.